SAILING TO GREECE  FOR THE 2004  OLYMPIAD  - APRIL 2004

 [Back to Index]

THE VOYAGE FOR THE ATHENS OLYMPIADE 2004 (Pictures from the Trip)

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ  ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2004 (Φωτογραφίες Ταξιδίου)

 ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ  ΤΗΣ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ  ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ  - ΜΕΤΑΦΟΡΑ  ΦΛΟΓΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΤΙΛΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ  ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ  ΜΕ ΤΟ  ΚΑΡΑΒΙ  ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

THE TORCH OF PEACE  AND  HOPE TRAVELLING FROM ST.GEORGES CHURCH, UPPER KYRENIA TO ATHENS AND EUROPE -                                           A UNIQUE STORY  OF  TURKISH AND GREEK CYPRIOT  BROTHERHOOD

 

 

 

 [Back to Index]

Approaching the Island of Leros

 The Rhodos - Samos leg Skipper of  K-L George Paphitis  carrying the torch of hope, brought from the St.George church,  upper Kyrenia, with KCCF Secretary and escourt Skipper Petros Vrachas and the rest of the crew at Leros.

The crew of K-L entering Ayia Marina church Leros with the Torch of hope.

Lighting a candle and spelling a solemn prayer to Ayia Marina, Leros,  for the return of all Kyrenians back home

Sailing from Samos Vathy to Chios broad reach at 6.6 knots Samos Vathy to Chios on a 90deg reach making 7.1 knots.

Approaching the port of the island of Chios on a run of 5.1 knots Speeding on 78-82 degrees close haul at 6.7 knots.

Majestic approach of Poseidon temple  Sounion with a light breeze making just about 1-2 knots

Leaving behind Cape Sounion and the temple of Poseidon

Passing Ayios Kosmas Olympic Trapezoidal race course, meeting Atlanta Olympic Gold medalist Nikos Kaklamanakis and Cyprus  champion mistral Olympic sailor Andreas Cariolou (grand-son of the discoverer of the ancient ship of Kyrenia)

Aegina was out of the original route to Piraeus. However the persistence of the people of Aegina and Mr.Koukoullis, brought the ship at the historical port of this little island.

 

 

Το ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ προετοιμάζεται να συνοδεύσει την μεταφορά της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ! Έχει όμως ήδη μεταφέρει την φλόγα από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της κατεχόμενης Κερύνειας, από την Κύπρο στον Πειραιά!

 

the KERYNIA-LIBERTY preparing to escort  the Olympic Torch in to Piraeus on 11th August 9pm.

 [Back to Index]                                                     [top]

Passing out of the entrance of Piraeus main port and sailing the coast to ZEA marina on a fast run.

 

O Ρόλος του "010" ήταν καθοριστικός στην επιτυχία του ταξιδίου. Το Περιπολικό του Λιμενικού Σώματος με Κυβερνήτη τον Θανάση Κοντάκη και την "Οικογένεια του",  με μοναδική μαεστρία και ναυτοσύνη κατάφεραν να ανατρέψουν τα αρνητικά δεδομένα της διεύθυνσης του ανέμου, ρυμουλκώντας χωρίς καμμία ζημιά το πειραματικό σκάφος ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις περισσότερες διαδρομές. Με πράσινο καραβόπανο το φουσκωτό GLORIA-FRIXOS που συνόδευσε το αρχέγονο σκάφος ερχόμενο και αυτό απο την Κύπρο. Το Ιδρυμα ευχαριστεί ιδαίτερα τον Αρχιπλοίαρχο του Σώματος,  κο Βούλγαρη για την αγάπη και έντονη προπάθεια να μας βοηθήσει ουσιαστικά σε κάθε μας βήμα.

ΠΑΝΩ: Απο Αριστερά Ο Κυβερνήτης του GLORIA-FRIXOS Πέτρος Βράχας, ο Κυβερνήτης του ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Μαρίνος Σεκκίδης, ο Κυβερνήτης του "010" Θανάσης Κοντάκης που τελικά έγινε μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΚΕΡΥΝΕΙΑ, ο εκπαιδευτής-Κυβερνήτης του Κ-Ε  Γ.Καριόλου και η Μ.Καριόλου.

Μερικοί απο τους Φύλακες Αγγέλους του ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  στην Παναγία της Τήνου.

Απο αριστερά Ο εξαίρετος Κυβερνήτης του "010"  σε ώρα φαγητού και ξεκούρασης μαζί με τα παλικάρια της οικογένειας,  που ο ίδιος δημιούργησε στο "010". Ο Θανάσης και τα παιδιά του "010" είναι για μας μία σπάνια περίπτωση συμπαγούς ομάδας πραγματικά εξαίρετων ναυτικών του Αιγαίου που τιμούν την Ελληνική Ναυτοσύνη. Τους ευχαριστούμε και πάντα θα είναι στην καρδιά μας.

The KERYNIA-LIBERTY will be escourted by a ship commissioned by the Greek Ports Authority from Zea Marina Piraeus on the 10th of  September 2004,  125 nautical miles  to  Vlychada Marina on the Island of Santorini. She will rest there until the 28th of September 2004. Her crew will sail her from Vlychada Santorini  to Ayios Nikolaos Santorini where filming will commence on the 1st of October 2004 on a documentary on ancient commercial ships and maritime affairs in antiquity. KERYNIA-LIBERTY will depart from Ayios Nikolaos -just below IA- Santorini on the 2nd or 3rd of October 2004  for Rhodos and Latzi. She is expected to arrive at Latzi port Cyprus on the 7th or 8th of October 2004 after sailing un-assisted a total of  380 nautical miles. Archaeologists  Laina Swiny and Susan Katzev will be on board monitoring the experimental sailing voyage.

Τα Μέλη του Πληρώματος του Περιπολικού "Ο10" που συνόδευσαν το ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ = 
1) ΚΟΝΤΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2) ΠΕΡΑΜΕΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3) ΑΣΗΜΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
4) ΘΕΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ
5) ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6) ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
7) ΣΕΒΑΣΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
8) ΓΑΛΗΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
9) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10) ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11) ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Στις 9-9-2004 ο Κυβερνήτης του ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Γιώργος Παφίτης με τους Κώστα Αγαθαγγέλου και Μαρίνο Σεκκίδη ετοιμάζουν το Κ-Ε για ρυμούλκηση μέχρι την Σαντορίνη. Ανεμοι μέχρι 9 μποφώρ και απαγορευτικά απόπλου τους αναγκάζουν να επιστρέψουν πίσω στην Κύπρο στις 10-9-2004.  Στις 13-9-2004 Με Κυβερνήτη τον Μαρίνο Σεκκίδη και τον Κώστα Αγαθαγγέλου το πλήρωμα επιστρέφει στην ΖΕΑ και ξημερώματα της 14ης Σεπ. 2004 ξεκινούν την ρυμούλκηση με Το Π-40 με Κυβερνήτη τον Λούκα Τσιαμπόκαλο. Με ταχύτητα 10-13 κόμβους το σκάφος ξεκινά να βάζει νερά σε μεγάλες ποσότητες απο τα ξηλά μαδέρια που είχαν ανοίξει μετά απο παραμονή κάτω απο το ήλιο και τη ζέστη της Ζέας. 2 ηλεκτρικές και 2 χειροκίνητες αντλίες με μεγάλη δυσκολία κρατούσαν την στάθμη του νερού σε κάποια ανεκτά επίπεδα, με δύο όμως άτομα ήταν αδύνατη η συνέχιση του ταξιδίου έτσι τα σκάφη έδεσαν στο Λαύριο κατα το μεσημέρι της 14-9-2004.

Η πλεύση σε χαμηλώτερες ταχύτητες δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στο Π-40 έτσι με ενέργειες και την ευγενή βοήθεια του Κυβερνήτη Τσιαμπόκαλου εξασφαλίσθηκε η βοήθεια του μικρώτερου και πολύ πιο ευκίνητου Ν.Γ 510 (Ναυαγοσωστικού)  με Κυβερνήτη τον Νικόλα Κονσολάκη.  Το ταξίδι απο το Λαύριο μέχρι την Βλυχάδα Σαντορίνης με το Ν.Γ.510 άρχισε το πρωϊ της 15-9-2004 . Χωρίς πρόβλήματα τα δύο σκάφη έδεσαν στην μαρίνα Βλυχάδας στη Θήρα στις 8 το βράδυ. Ο Κυβερνήτης και Υπαρχος του ΚΕΡΥΝΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεξιώθηκαν τον Κυβερνήτη Νικόλα Κονσολάκη και το πλήρωμα του και τους ευχαρίστησαν εκ μέρους του Ιδρύματος για την πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια τους. Στην Σαντορίνη υποδέχθηκε το ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και έκανε όλες τις διευθετήσεις για τον ελλιμενισμό του το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος στην Θήρα Αντώνης Δανίκας τον οποίο το Ιδρυμα ευχαριστεί θερμά.  (Φωτογραφίες αναμένονται)

Η τριήρης ΟΛΥΜΠΙΑΣ, το ΜΙΝΩΪΚΟ και το ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  στη Μαρίνα Ζέας τον Αυγουστο 2004.

The tririem OLYMPIAS the MINOAN ship and the KERYNIA-LIBERTY  exhibited at ZEA Nautical Museum of Greece in August 2004.

 

Τα τρία σκάφη μαζί στη Μαρίνα της Ζέας.

The three vessels together at ZEA

Στις 28-9-2004  με Κυβερνήτη τον Γλαύκο Καριόλου και τους Κώστα Αγαθαγγέλου, Νικόλα Λαμπράκη, Κλεάνθη Μουστάκα και Γεωργία Φάνου (η πρώτη Κυπρία διπλωματούχος Κυβ.Ακτοπλοϊας που μετέχει στο πλήρωμα)  θα μεταβεί στην Βλυχάδα Σαντορίνης. Την 1η Οκτωβρίου 2004 και ώρα 04:00 το ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα αρχίσει να λαμβάνει μέρος σε σημαντικό ιστορικό ντοκυμανταίρ με θέμα τα αρχαία Ελληνικά καράβια της Μεσογείου με υπέροχες σκηνές πλεύσης στην Κανδέλαρα της Σαντορίνης. Το πρώί της 2ας Οκτωβρίου αναμένεται να επιβιβαστούν στο ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ οι δύο ενάλιοι αρχαιολόγοι επιστήμονες , Susan Katzev και Laina Swiny που θα παρακολουθήσουν το ταξίδι επιστροφής του σκάφους. Με την βοήθεια του Ποσειδώνα και του Αίολου αναμένεται ότι το πρωϊ της 2ας Οκτωβρίου το ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ θα επιχειρήσει να αποπλεύσει αυτοδύναμο για να καλύψει με το αρχέγονο πανί του την απόσταση Σαντορίνης -  Κύπρου,  παραπλέοντας:  την Ανάφη, Αστυπάλαια, Κανδιλούσα, τον Γάϊδαρο της  Τήλου, την Νίσυρο το Σέσκλι της Σύμης και τη Ρόδο μέχρι το Λατσί και την πόλη Χρυσοχούς στις Δυτικές ακτές της Κύπρου μιά απόσταση περίπου 380 ναυτικών μιλίων μέσα σε 5 περίπου ημέρες.  
   
   

 [Back to Index]