Κρίνος Ελισσάιου

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων της, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει απο την ιστοσελίδα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, εθελοντικά, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο  την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,   την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με την Κερύνεια και τους ανθρώπους της και πάνω απο όλα την  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  στη Κερύνεια και την Επαρχία όλων των πρό του Τουρκικού Εγκλήματος του 1974  ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ  Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και άλλων Κερυνειωτών.  (ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ  ΑΝΘΡΩΠΟ   ο οποίος είτε  κατάγεται απο νόμιμους κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν ισχύ μέχρι την 19η  Ιουλίου 1974,  είτε   νόμιμου  ιδιοκτήτη  ακίνητης περιουσίας στην Επαρχία Κερύνειας, είτε και τα δυο,   ΜΟΝΟΝ  ΕΑΝ  ΚΑΙ   ΕΦΟΣΟΝ   ΤΑ   ΠΙΟ   ΠΑΝΩ  ΕΙΧΑΝ   ΙΣΧΥ   ΠΡΙΝ ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  , ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  19Η  ΙΟΥΛΙΟΥ  1974.)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Περιεχόμενα "Φιλοι"

Ο Κρίνος Ελισσαίου γεννήθηκε στην Κερύνεια στις 14 Ιουνίου 1924. Γονείς του είναι ο Χριστόδουλος Ελισσαίου και η Χαριτίνη Αρτέμη Πλουσίου.

Ο Παππούς του Κρίνου απο τον Πατέρα του είναι  ο Ελισσαίος Παρασκευά απο τον Καραβά και Γιαγιά του η Ελένη, επίσης απο τον Καραβά. Πρόπαππους του Κρίνου είναι ο Παρασκευάς Σπανούδης απο τον Καραβά.

Ο Παππούς του Κρίνου απο την Μητέρα  του είναι  ο  Αρτέμης Πλουσίου απο τον Καραβά και Γιαγιά του η Μαρία Χατζηγεωργίου επίσης απο τον Καραβά. Πρόπαππους του Κρίνου είναι ο Βασίλης Πλουσίου απο τον Καραβά.

Ο Κρίνος έχει  5  αδέλφια  τον Γρηγόρη, τον Γεώργιο, την Ελένη Χρ.Σκανναβή, τον Κώστα, και την Μαρούλλα Ελισσαίου.

Σύζυγος του Κρίνου είναι η Φιφή Κύπρου Κοσμίδη απο την Κερύνεια. Εχουν 2 παιδιά,   τον Χριστόδουλο Ελισσαίου και τον Κύπρο Ελισσαίου.

Η Διεύθυνση της οικογένειας  Κρίνου Ελισσαίου είναι πάντοτε στην Κερύνεια:  οδός Θεμιστοκλέους  αρ. 2. 

Το σκάφος του Κρίνου στο λιμανάκι της Κερύνειας ήταν το ΑΛΚΥΩΝΗ.

Ο Κρίνος φοίτησε στο Σεβέρειο Δημοτικό Σχολείο Κερύνειας και μετά στο Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία. Εργάστηκε στην Κερύνεια σαν Υπεύθυνος του γραφείου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Γείτονες του στην Κερύνεια είναι η Μαρία Βικτωρίδου η κα Ττέση και η κα Ελενού, ο Ερμής Καριόλου και ο Γρηγόρης Τσιάκκας.

Στενοί φίλοι του Κρίνου, ή/και συμμαθητές του είναι οι :  Νίκος Φέκκος, ο Τάκης Μούρεττος, Αιμίλιος Ποέρος, ο Κώστας ο Αγγειοπλάστης και ολόκληρη η μικρή κοινωνία της Κερύνειας που τόσο αγάπησε.

Η Διεύθυνση της Κυρίας Φιφής Ελισσαίου είναι σήμερα Νικόδημου Μυλωνά 27, Λυκαβητός Λευκωσία και το τηλέφωνο είναι 02-753621.

Ο Κρίνος Ελισσαίου ήταν ένας θαυμάσιος Κερυνειώτης με μεράκι  για τη θάλασσα και τον Αθλητισμό. Ηταν ένας απο τα Ιδρυτικά στελέχη του Αθλητικού Συλλόγου Κερύνειας (ΑΣΚ) και μαζί με τον Ανδρέα Καριόλου και Δήμα Ευθυβούλου ίδρυσαν την Λέσχη Υποβρύχιου Ψαρέματος ΤΡΙΤΩΝΕΣ  ΤΗΣ  ΚΥΠΡΟΥ (TRITONS OF  CYPRUS) Διετέλεσε Δήμαρχος  Κερύνειας και Δημοτικός Σύμβουλος.

Σ'ημερα δέν ζέι μαζί μας . Ο Κρίνος έχει επιστρέψει στην αγαπημένη μας Κερύνεια.

Γ.Κ.9-3-2001.   

 Περιεχόμενα "Φιλοι"

Περιεχόμενα "Ιστορία" 

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα