Φίλιος Φυλακτής

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων της, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει απο την ιστοσελίδα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, εθελοντικά, δωρεάν, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο  την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,   την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με την Κερύνεια και τους ανθρώπους της και πάνω απο όλα την  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  στη Κερύνεια και την Επαρχία όλων των πρό του Τουρκικού Εγκλήματος του 1974  ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ  Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και άλλων Κερυνειωτών.  ΠΡΟΣΟΧΗ!!: ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ:   Ανθρωπο   ο οποίος είτε  κατάγεται απο νόμιμους κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν ισχύ μέχρι την 19η  Ιουλίου 1974,  είτε   νόμιμο  ιδιοκτήτη  ακίνητης περιουσίας στην Επαρχία Κερύνειας το 1974, είτε και τα δυο,   ΜΟΝΟΝ  ΕΑΝ  ΚΑΙ   ΕΦΟΣΟΝ   ΤΑ   ΠΙΟ   ΠΑΝΩ  ΕΙΧΑΝ   ΙΣΧΥ   ΠΡΙΝ ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  , ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  19Η  ΙΟΥΛΙΟΥ  1974.)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

   

Φίλιος Φυλακτής

Ο Φίλιος Φυλακτής, Ενας απο τους πιο δυναμικούς καλαθοσφαιριστές της ΠΑΕΚ, ξεχωρίζει πάντα με την αγωνιστικότητα και  την απέραντη  θέληση του για επιστροφή στην Βασίλισσα του Βορρά    Κερύνεια.

 

Ο Φίλιος Φυλακτής γεννήθηκε στην Κερύνεια το 1952.   Η μόνιμη διεύθυνση του Φίλιου είναι  στην οδό Σακκελαρίου 6, Κερύνεια. 

Οι Γονείς του Φίλιου είναι ο Κώστας Φυλακτής και η Δέσποινα Χατζηαντώνη Φυλακτή.

Ο Παππούς του απο την πλευρά του Πατέρα του είναι ο Φυλακτής Φυλακτή και η Γιαγιά του η Δέσποινα Αθανασιάδη απο το Πέλλα-Παϊς (Κωστάκης και Μύρια Αθανασιάδη) .

 Ο Παππούς του απο την πλευρά της μητέρας του είναι ο Αντώνης Χατζηαντώνης απο τον Αγιο Επίκτητο  και Γιαγιά του η Φανή.

Ο Φίλιος φοίτησε στο Δημοτικό (Σεβέρειο) Σχολείο Κερύνειας και μετά στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Συμμαθητές του στην Κερύνεια ήσαν οι Δώρος Μπούρας, Λούης Σχίζας, Γλαύκος Καριόλου, Ανδρέας Χρίστου (Κκεστής), Κίκκος (Ανδρέας) Παμπόρης, το Κικκούδι (Ανδρέας Γεωργίου)  (αγνοούμενος 1974)  και άλλοι.

 Ο Φίλιος  ελάμβανε μέρος στους εορτασμούς του κατακλυσμού και ήταν κολυμβητής των 100 μέτρων μαζί με άλλους συμμαθητές του. Ασχολήθηκε με το ψάρεμα του παραγαδιού και της καθετής μαζί με τον Γιάννη Κλεάνθους (Μαυρόγιαννο) και τον Αχο (Αχιλλέα) Αρότη. Ηταν μέλος του 154ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, μαζί με τον Γλαύκο Καριόλου, Λούη Σχίζα ,  Δώρο Μπούρα, Χριστάκη Ελληνα, Μάϊκ Σιαμούνκι, Ανθούλλη Μιχαηλίδη, Σάββα Μουστάκα, Σαββάκη Μεσαρίτη, Κωστάκη Χατζησάββα και άλλους.

Γείτονες του στην οδό Σακκελαρίου ήσαν οι : Ηλιόπουλλος, Δήμας (Δημήτρης) και Νέλλη Ευθυβούλου, η Γκλόρια (Δασκάλα),  ο Ανδρίκκος Κατσελλής, ο Πάμπος και η Μαρία Μουστάκα, ο Στέλιος και άλλοι.

Ο Φίλιος το 1969 εντάχθηκε στην ομάδα  καλαθόσφαιρας της ΠΑΕΚ στην οποία αγωνίστηκε με μεγάλες επιτυχίας και τρία συνεχή παγκύπρια πρωταθλήματα,  μέχρι και το 1972.

Στην προσφυγία ο Φίλιος ιδρύει μαζί με άλλους φίλους Κερυνειώτες  την Ομάδα Φίλων Καλαθόσφαιρας της ΠΑΕΚ. Το 1992 γίνεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕΚ και το 1997 ψηφίζεται ως Γενικός Γραμματέας του Αθλητικού Σωματείου της Βασίλισσας του Βορρά. Απο την θέση του Γραμματέα ο Φίλιος μαζί με τον Πανίκο Πάρπα και μιά μικρή ομάδα  αφοσιωμένους φίλους της Επαρχίας Κερύνειας ανεβάζουν την καλαθοσφαιρική ομάδα της  ΠΑΕΕΚ (Ποδοσφαιρική Αθλητική Ενωση Επαρχίας Κερύνειας) σε ζηλευτά επίπεδα .  

Σήμερα ο Φίλιος  μένει προσωρινά μέχρι την επιστροφή του στην  Σακκελαρίου 6  στην Κερύνεια,  στην  οδό Πυγμαλίωνος 12, παρα το ΡΙΚ, αρ.τηλ.: 02-331094 ή 09-429 051 στην Λευκωσία.

 Ο Φίλιος έχει σπουδάσει  Ηλεκτρολογία και ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (ΜSc) και  εργάζεται σήμερα στον ιδιωτικό τομέα.

Ξεχωρίζει για το προοδευτικό και προπάντων ελεύθερο μυαλό . Είναι ο άνθρωπος που ουδέποτε μπορεί να πιεσθεί ή να στριμωχθεί σε καλούπια και συντηρητικά συστήματα και κατεστημένα και με κανένα τρόπο δέν έιναι έτοιμος να συμβιβασθεί με τις καταστάσεις που δημιούργησε η Εθνική Προδοσία του Πραξικοπήματος  και η Τουρκική Εισβολή.

Βιογραφικά Περιεχόμενα

26-11-2001