Γλαύκος Καριόλου

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων της, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει απο την ιστοσελίδα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, εθελοντικά, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο  την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,   την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με την Κερύνεια και τους ανθρώπους της και πάνω απο όλα την  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  στη Κερύνεια και την Επαρχία όλων των πρό του Τουρκικού Εγκλήματος του 1974  ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ  Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και άλλων Κερυνειωτών.  (ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ  ΑΝΘΡΩΠΟ   ο οποίος είτε  κατάγεται απο νόμιμους κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν ισχύ μέχρι την 19η  Ιουλίου 1974,  είτε   νόμιμου  ιδιοκτήτη  ακίνητης περιουσίας στην Επαρχία Κερύνειας, είτε και τα δυο,   ΜΟΝΟΝ  ΕΑΝ  ΚΑΙ   ΕΦΟΣΟΝ   ΤΑ   ΠΙΟ   ΠΑΝΩ  ΕΙΧΑΝ   ΙΣΧΥ   ΠΡΙΝ ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  , ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  19Η  ΙΟΥΛΙΟΥ  1974.)

Ο Γλαύκος Καριόλου Κυβερνήτης του "ΚΕΡΥΝΕΙΑ 2" 1987-1990

και του "ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 2002-2005

Εφορος του Τμήματος Ναυσιπλοϊας Ανοικτής Θάλασσας του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ. (1977 - 2003)

Οδός Λεωνίδου 9, Κερύνεια. 

Τηλ. 081-52693

Βουλευτικές 2006

Τον Μάρτιο 2006 κατέρχεται στις Βουλευτικές σε μιά προσπάθεια να διατηρηθεί ο εκπρόσωπος του περιβαλλοντικού Κινήματος της Κύπρου στην Βουλή.  Το Κερυνειώτικο Εκλογικό σώμα είναι γνωστό. Πολύ συντηρητικό και σχεδόν ποτέ δέν φεύγει απο τα παραδοσιακά κόμματα ανεξάρτητα από την γραμμή τους ακόμη και για την ίδια την τύχη της Κερύνειας, γι'αυτό και για χρόνια,  δέν παρατηρείται  ουσιαστική διαφοροποίηση του Κερυνειώτικου εκλογικού σώματος.  

Εντούτοις αυτός ανταποκρίνεται θετικά σε πρόσκληση των Οικολόγων -ένα σχετικά νέο και μικρό μονοεδρικό κόμμα-  κατέρχεται στις Βουλευτικές εκλογές οι οποίες γίνονται στις 21 Μαϊου 2006 γνωρίζοντας το αποτέλεσμα αλλά με την ελπίδα ότι η μεταφορά ψήφων θα βοηθήσει το περιβαλλοντικό κίνημα να διατηρήσει την φωνή του στη Βουλή. 

Το ερώτημα γνωστών και φίλων είναι κλασσικό:

"Αφού ξέρεις ότι δέν πρόκειται να εκλεγείς, ιδιαίτερα με τους "μικρούς" και "αδύνατους" Οικολόγους  γιατί κατέρχεσαι;".    

[Η απάντηση πιο κάτω  -κλίκ  εδώ!].

  Σύντομο Βιογραφικό

 
 

 

 

 

 

 

 

[Πάνω]

Βιογραφικό : Eγγονός του Ματθαίου Καρίολου απο τον Καραβά , γιός του αείμνηστου Ανδρέα Καριόλου, του ανθρώπου που ανακάλυψε το γνωστό ναυάγιο της Κερύνειας και της Τασούλας Προεστού (Θεία της η Ευφροσύνη Προεστού) απο τον Αγιο Ερμόλαο και Λάπηθο, ο Γλαύκος,  γεννήθηκε στην Κερύνεια στις 19 Μαρτίου 1952.

Είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Σαουθάμπτον στην Διοίκηση Ναυπηγικών Μονάδων και Μαρίνων, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Διεύθυνσης Μαρίνων (I.M.I). Eκπαιδευτής Ναυσιπλοΐας, και μέλος της Επιτροπής ΙCOMIA.Boating.Facilities Committee. Είναι επίσης διπλωματούχος Εκπαιδευτής υποβρυχίων καταδύσεων (***CMAS).

Υπηρέτησε (1970-1972) στην 8η σχολή Βατραχανθρώπων (ΟΥΚ) του Κυπριακού Ναυτικού. Το 1974 απήχθει και μετεφέρθει ως όμηρος στην Μερσίνα, Αδανα και Αμάσια Τουρκίας.

Απελύθει με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου απο τον στρατό λόγω αιχμαλωσίας όμως εθελοντικά Απο το 1977, υπηρέτησε στην  εφεδρία της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών μέχρι το 1998 απο όπου απελύθει κανονικά και μετατάχθηκε εθελοντικά στην Εθνοφυλακή απο την οποία αφυπηρέτησε κανονικά  τον Δεκέμβριο του 2005.

 Είναι τουριστικός λειτουργός στον ΚΟΤ, υπεύθυνος της Μαρίνας Λάρνακας απο το 1976. Εκπροσωπεί τον ΚΟΤ στην Κεντρική Επιτροπή Παραλιών και στις Τοπικές Επιτροπές Παραλιών, χειρίζεται θέματα θαλάσσιου, ναυτικού τουρισμού, Υποβρύχιων πάρκων και “Γαλάζιας σημαίας” της Ευρώπης. 

Για τις αξίες και τις αρχές του, αναφορικά με την δικαιοσύνη και την αξιοκρατία στην διοίκηση αλλά και για την εξαιρετικά  έντονη συνδικαλιστική του δραστηριότητα υπέστει σοβαρούς διωγμούς απο το "κατεστημένο" και τα κομματικά διοικητικά συμβούλια στον ΚΟΤ των  ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ, ΚΙΣΟΣ και ΑΚΕΛ καθώς και απο  Υπουργούς των πιο πάνω Κομμάτων.

Είναι Ιδρυτικό στέλεχος και μέλος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα «Κερύνεια Χρυσοκάβα», μέλος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Προστασίας Ναυτικής παράδοσης. Διετέλεσε Γραμματέας της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μέλος των Ραδιοερασιτεχνών Κερύνειας (5Β4ΜΜ) με τον Ανδρέα Καλημέρη  και ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας. Υπήρξε μέλος του εκατονταμελούς συμβουλίου  της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων (ΠΕΠ) και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Αδούλωτης Κερύνειας. Ηταν ένας απο τους Ιδρυτές της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων και ο εκπαιδευτής της ομάδας εθελοντών χειριστών θαλάμου υπερβαρούς Οξυγονοθεραπείας δυτών στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακος.

Ηταν ο Κυβερνήτης του αρχέγονου πειραματικού σκάφους  «ΚΕΡΥΝΕΙΑ-2» και είναι σήμερα (2006) εκπαιδευτής Κυβερνήτης του «ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Εχει δύο παιδιά την Λητώ (Νομικός) και τον Ανδρέα (σπουδαστής Φυσικής και αθλητής της Εθνικής Κύπρου στην Ιστιοπλοϊα).

Είναι παντρεμένος με την Μάρω Βαλιαντή (γένος Βαλιαντή-Σιδερά) με καταγωγή απο το  Καζάφανι της Κερύνειας.

Οπως δήλωσε κατέρχεται ώς συνεργαζόμενος υποψήφιος Βουλευτής στην Επαρχία μας, με το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, κυρίως  για την άμεση και καθαρή, αντίδραση του Κινήματος Οικολόγων, ενάντια στο σχέδιο Αννάν-5 αλλά και για τις θέσεις του Κινήματος αναφορικά με την τελική μορφή λύσης του Κυπριακού με κύριο άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα  και το  Κοινοτικό Κεκτημένο όχι όμως τον γεωγραφικό, εθνιστικό/ρατσιστικό  διζωνικό, δικοινοτισμό. Υποστηρίζει την επιστροφή στην Κερύνεια ακόμη και κάτω απο Τουρκοκυπριακή διοίκηση αφού έτσι έχει επιβληθεί, με όρους την ασφάλεια (Ε/Κ+Τ/Κ μαζί στήν ίδια γειτονιά, το ίδιο χωριό, την ίδια πόλη, την ίδια επαρχία, σε μιά Κύπρο ενωμένη με ένωση και όχι "ενωμένη" με διχοτόμιση) , δηλαδή  αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων και κάτω απο την ομπρέλλα  του Κοινοτικού Κεκτημένου της Ενωμένης Ευρώπης.

Διατηρεί την ιστοσελίδα  www.kyreniaship.com με Κερυνειώτικες Θαλασσινές πληροφορίες στο διαδίχτυο.

Τηλέφωνα : 99-473926  οικίας 22-373926, εργασίας: 24-653110 

e-mail: g.kariolou@cytanet.com.cy    

[Πάνω]

Leonidas Str. 9 (Cariolou House -Architect Neoptolemos Michaelides, Builder Mastre Socrates Sophocleous). West of the centre of Kyrenia ,Vertical to the main road leading to Temblos, Ayios Georgios, Porfyris 5 miles beach, Klearchos 6 miles Beach, Elia, Karavas, Lapithos, Vavilas, Vasilia, Orga, Livera and Kormakitis. 

Δρόμοι Κερύνειας/Back to Kyrenia street Index

Κατάστημα Θαλασσίων ειδών: (Τασούλα Καριόλου) 

Οδός Ελλάδος 98Β.

ΕΣΣΟ. πρατήριο Καυσίμων (Ανδρέας Καριόλου.) (Ανδρέας Δωροθέου "Μάστρε Ρίκης", Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Τσιουρτής) Λεωφ.25ης Μαρτίου Τηλ:  081-52424
 

[Πάνω]

Γλαύκος  Ανδρέα  Καριόλου          Μάρτιος 2006.  

Συνεργαζόμενος  Υποψήφιος  Βουλευτής Κερύνειας

 Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

ΑΣ  ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ  ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΖΙ..

(5 Μαρτίου 2006)

Ίσως οι συγκυρίες, ίσως η κακή μας τύχη δέν ξέρω γιατί. Οσοι γεννηθήκαμε και ζήσαμε πάνω στις πλάτες και  στα βόρεια ακρογιάλια  των «Βουνών της Τραμουντάνας»,  έχουμε βιώσει την μεγάλη αδικία.

Μιλούν για επιστροφή της περιφραγμένης Αμμοχώστου, μιλούν για επιστροφή της Μόρφου κλπ, κλπ. Για την Κερύνεια ούτε λέξη. Ούτε μία λέξη! Κανένας δεν τολμά. Οι Κερυνειώτες έχουν διασπαρεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Άλλοι κλεισμένοι στον εαυτό τους, άλλοι ταλαιπωρημένοι απο το μεροκάματο και το άγχος της σπουδής των παιδιών και άλλοι πετυχεμένοι επιχειρηματίες Ολοι όμως πληγωμένοι.

Φωνάζουν οι λογής λογής παραγωγοί προϊόντων, Δώστε αποζημίωση! Δώστε για την ανομβρία, δώστε για την υπερπαραγωγή, δώστε για το χαλάζι, δώστε για να βγούμε απο το επάγγελμα!. Δίκαια ο Κερυνειώτης σκέφτεται. Μα πότε ζήτησα εγώ μιά εικοσάρα! Ζητούν γιατί έπαθαν ζημιές λόγω ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ. Οι Κερυνειώτες τότε θ’απρεπε να ζητούν 100 φορές περισσότερα γιατί έχασαν σχεδόν τα πάντα! όχι λόγω ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ  αλλά λόγω ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ……. και όμως σιωπούν.

Παρέλασαν απο την Βουλή και το Υπουργικό μερικοί Κερυνειώτες. Όμως,  συνήθως, μόλις καθόντουσαν στο έδρανο, και την καρέκλα, έθεταν, υπεράνω της Επαρχίας μας το Κόμμα, για το οποίο τελικά έπρεπε να «πολεμήσουν». Ανεξάρτητα απο ποιό Κόμμα ήταν. Κανένα δεν βοήθησε αποτελεσματικά, να βρουν οι Κερυνειώτες μία σωστή, μία δίκαιη αντιμετώπιση, μια κατανόηση, ένα αυτί έστω να ακούσει και να αφουγκραστεί την αγωνία και την πονεμένη τους αξιοπρέπεια.  Γεμάτοι ταλαιπωρίες , παράπονα, ιδιότροποι, ιδιόρρυθμοι, συντηρητικοί, διαφορετικοί και πάνω απ’όλα άνθρωποι.

Είναι Κερυνειώτες. Μαζί μεν αλλά,  μακριά και αγαπημένοι. Ο Ένας μετά τον άλλο φεύγουν  «ταξιδεύουν  επί πτερύγων αγγέλου». Κάθε χρόνο  λιγοστεύουν.

Οταν οι Οικολόγοι μου έκαναν πρόταση, σκέφτηκα ότι είχαν δίκαιο. Είναι καιρός. Φτάνει λόγια. “Καιρός να τρέξει αίμα από μία σπασμένη μύτη”. Φτάνει η παρακολούθηση της αρένας απο το βολικό θεωρείο της παθητικής κριτικής. Καιρός να δοκιμάσω να τα πώ δημόσια!. Μπορώ άραγε να αλλάξω το “σύστημα” ή μήπως θα αλλάξει το “σύστημα” εμένα! Ναι ..ξέρω τι θα πείτε!!... .....  Εντούτοις, είπα και εγώ το δικό μου «I have a dream».

Εχω ένα όνειρο! Να μπορέσω να είμαι σε θέση και να αποκτήσω τρόπους για  να βοηθήσω. Να φτάσω και εγώ σ’ένα χαράκωμα που να επηρεάζω καταστάσεις, -έστω και για λίγο-.. Να φτάσω  σε μιά θέση που να με αξιώσει ο Θεός να  μπορέσω να δουλέψω και να σκιστώ για να  βοηθήσω τον Κερυνειώτη και ίσως δώ τον πρώτο να επιστρέφει. Και μετά τον δεύτερο και μετά τον τρίτο και τέταρτο...... Να εκκλησιαστώ στον Αρχάγγελο τον Αη Γιώρκη , τον Αη Γρόσι  και την Αχεροποίητο

Πολλοί φίλοι με ρωτούν: Μα  γιατί  με τους Πράσινους!!

Η απάντηση μου είναι απλή. Γεννήθηκα και μεγάλωσα, άνθρωπος της θάλασσας, της Τραμουντάνας, του πανιού και του κουπιού, της φύσης, αλλά και αθεράπευτα ερωτευμένος με την ελεύθερη, την δίκαιη και την καθαρή σκέψη. Ε σας διαβεβαιώ  δέν είχα καμία, απολύτως καμία άλλη,  τόσο πεντακάθαρη  επιλογή!

Αυτή είναι η αλήθεια, .......ελπίζω  να με πιστέψετε.  Ας Κρατήσουμε την Περιβαλλοντική Φωνή μέσα στη Βουλή!

Γλαύκος Καριόλου

Λεωνίδου 9. Κερύνεια

99-473926.

Συνεργαζόμενος Υποψήφιος – Βουλευτικές 2006.

Επαρχίας ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ

ΤΟ ΟΛΙΓΟΤΕΡΟ  ΚΟΜΜΑ!  Η ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΗ  ΕΠΙΛΟΓΗ 

 

Η  ΠΡΟΤΑΣΗ   ΓΙΑ  ΔΟΥΛΕΙΑ

Aγαπητέ μου Κερυνειώτη/Κερυνειώτισα, σου προτείνω

να με ψηφίσεις για να βοηθήσω τον αντιπρόσωπο των Οικολόγων στη Βουλή του τόπου μας

για τους παρα κάτω λόγους:

 Γιατί είμαι  πραγματικός Κερυνειώτης, πέρασα και εγώ πολλά, όπως και εσύ, αισθάνομαι πως νοιώθεις, σε καταλαβαίνω και δεν πρόκειται σαν αντιπρόσωπος σου να υποχωρήσω στο ανήφορο για την δικαίωση, μπροστά σε κανένα  Κόμμα και καμία Τραμουντάνα!.

Γιατί έχω τις γνώσεις την πείρα και την αναγκαία μόρφωση, έχω την όρεξη και τον δυναμισμό και ξέρω πώς να βρίσκω τρόπους για να επικοινωνώ συνεχώς μαζί σου, να σε ακούω, να είμαι πάντα μέσα στο πρόβλημα σου και να σε βοηθώ στην λύση του όσο μπορώ, μαζί με το Κίνημα μας αλλά και με ένα «στρατό» εθελοντών Κερυνειωτών,  συμμαθητών  και φίλων που έχω δίπλα μου.

Προσφυγές-Νομικά μέτρα: Επιθυμία μου είναι  να κινηθώ γρήγορα, απο Κερυνειώτικο σπίτι σε Κερυνειώτικο σπίτι, με νομική βοήθεια και αρωγή, ούτως ώστε ανεξάρτητα γνώσεων ή μόρφωσης ο ΚΑΘΕ Κερυνειώτης, όλοι οι Κερυνειώτες, να ετοιμάσουν τα κατάλληλα έγγραφα για να κατατεθούν εκεί που πρέπει για αγωγές εναντίον της Τουρκίας, εναντίον της Αγγλίας και όσων μας έχουν κατακλέψει και έχουν εγκληματήσει και συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος μας.

Κερυνειώτες απο Κερυνειώτισσα μητέρα: Ύψιστης Σημασίας: Να πετύχουμε νομοθεσία που να επιτρέπει να έχουν, με δική τους επιλογή, προσφυγική ταυτότητα, «Κερυνειώτικο» εκλογικό βιβλιάριο, και να είναι ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ: όλοι οι νέοι μας που το επιθυμούν και που έχουν γεννηθεί από μητέρα Κερυνειώτισσα.

Τιτλοποιήσεις: Να πετύχουμε να δοθεί στα αρμόδια Οικονομικά, Πολιτικά και Κοινωνικά  Τμήματα των Πανεπιστημίων μας, με την σωστή χρηματοδότηση και  χρονοδιάγραμμα  10-12 μηνών για να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες  (α) να  καλύπτουν τα λάθη που ήδη  έχουν κάνει οι διάφορες κυβερνήσεις μας (β) να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις και συνθήκες στέγασης, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ χωρίς εξαιρέσεις,(και αυτούς που έχτισαν με ελάχιστη ή χωρίς βοήθεια),  με τον όσο γίνεται πιο δίκαιο και ανάλογα ισοβαρή τρόπο. Πάντα σε ΧαλίτικηΜακριά από Τουρκοκυπριακή!

Φορέας.Ι.Κ.Β.-Επικίνδυνα λανθασμένες εκτιμήσεις: Να κινηθώ έντονα προς τον Φορέα Ίσης Κατανομής Βαρών. O Φορέας εκτίμησε για σκοπούς δανειοδότησης/υποθήκης, κτηματικές περιουσίες Κερυνειωτών αξίας χιλιάδων/εκατομμυρίων, με εντελώς λανθασμένα κριτήρια. Περιόρισε την υποθήκη, στο μέγιστο ποσό των  45-50 χιλιάδων Λιρών!. Αυτό επιβάλλεται  να διορθωθεί άμεσα με επιστημονική μελέτη. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσθετη  κατάφορη καταπάτηση των δικαιωμάτων μας μελλοντικά.

Φορολογία Κερυνειωτών αλλα Χωρίς δικαιώματα!: Να αγωνιστούμε προς την πλευρά του Κράτους μας: Οι Κυβερνήσεις ΔΕΝ προστάτευσαν τα πλέον βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Κερυνειωτών (π.χ περιουσίας, κλπ). Εντούτοις  το Κράτος εξακολουθεί να ζητά, να φορολογεί και να παίρνει από τους Κερυνειώτες όσα ακριβώς παίρνει από τους πολίτες στους οποίους προσφέρει τα δικαιώματα που ΔΕΝ προσφέρει στους Κερυνειώτες. Επιβάλλεται να καταστεί νομική υποχρέωση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αντιπαρέχει σοβαρές υποτροφίες στα παιδιά Κερυνειωτών που αποδεικνύουν από τα αποτελέσματα στο σχολείο ότι το αξίζουν. Επίσης σαν αντιστάθμισμα της άδικης μεταχείρισης η Κυβέρνηση να ενισχύει οικονομικά τον ετήσιο προϋπολογισμό των Δήμων, Κοινοτήτων και μή Κυβερνητικών Οργανώσεων και Ιδρυμάτων της Επαρχίας Κερύνειας. Επίσης να ετοιμασθεί μελέτη επιμέτρησης και εκτίμησης της ζημιάς της συμφοράς και καταστροφής μίας εκάστης των Κερυνειώτικων οικογενειών (απώλεια ανθρώπινης ζωής, απώλεια ποιότητας ζωής και εκπαίδευσης, απώλεια στη χρήση ακίνητης περιουσίας, απώλεια κινητής περιουσίας) και να δίδεται ανάλογη φορολογική απαλλαγή καθώς επίσης και αντισταθμιστικό ευρύ φάσμα μειώσεων ή απαλλαγών σε τέλη κρατικών υπηρεσιών. Κάλιο αργά παρά ποτέ!.

Οριζόντια Ψηφοφορία : Πρέπει να μπορούμε να ψηφίζουμε οριζόντια. Να έχουμε την ευχέρεια να τοποθετούμε στη Βουλή τους άξιους,  ανεξάρτητα κόμματος.

Φορέας Επικοινωνίας Κερύνειας: Απο ένα Κοινό Φορέα της Επαρχίας Κερύνειας να αναληφθεί σοβαρό έργο για την δημιουργία ηλεκτρονικής διαδιχτυακής μεθόδου επικοινωνίας όλων των Κερυνειωτών ανα το παγκόσμιο με συστηματική ενημέρωση για όλα τα θέματα επιστροφής, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, αθλητικά, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και άλλα που αφορούν την Επαρχία Κερύνειας (Εχω μετά απο πολύ δουλειά ετοιμάσει ήδη ένα μικρό παράδειγμα = ρίξετε μιά ματιά = www.kyreniaship.com πηγαίνετε στα «Ελληνικά» μετά στο «Επιστρέφουμε Κερύνεια!» μετά «Κερύνεια»,  «Χάρτης Πόλεως» , Ξενοδοχείο ΑΚΡΟΠΟΛ και «επισκεφθείτε» στην οδό Περικλέους τους νόμιμους ιδιοκτήτες και τα σπίτια τους!) .

Επίλυση Προβλημάτων : Οργάνωση ομάδας Επίλυσης Προβλημάτων Κερυνειωτών με την συμμετοχή Επαγγελματιών, Βουλευτών,  και Εθελοντών  με στόχο την άμεση δράση για επίλυση προβλημάτων  των Προσφύγων της Επαρχίας μας.

Επιστροφή. Να μελετηθεί και να εξευρεθεί ο πρώτος Κερυνειώτης που θα μπορεί να επιστρέψει στην Κερύνεια ΜΟΝΙΜΑ που μαζί με την Κυρά Αγγελική (προσευχόμαστε ο Θεός να την έχει ΠΑΝΤΑ καλά) να αποτελέσουν την γέφυρα για να ξεκινήσουμε. Παράλληλα, μέτρα για να αποστρατικοποιηθούν σταδιακά: η πόλη της Κερύνειας, οι κωμοπόλεις και τα χωριά της Επαρχίας Κερύνειας. Οι προγονοί μας έζησαν 300 χρόνια κάτω απο τους Οθωμανούς. Δεν πρέπει κανένας μας να δώσει με την υπογραφή του ούτε ένα πόντο της επαρχίας μας. Καμία  υποχώρηση στο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα περιουσίας !  λεω σ’αυτούς που ίσως να έχουν λόγους να μην θέλουν να επιστρέψουν: πρώτα πάρτε πίσω στα χέρια σας, στην δική σας κατοχή, την  αδιαμφισβήτητη,  νόμιμη περιουσία σας στην  επαρχία μας   και  μετά  κάντε την   εσείς  οτι θέλετε!! πρώτα όμως πάρτε την  εσεις,  και τα παιδιά σας   – οχι  οποιοιδήποτε  άλλοι!!

Σας Ευχαριστώ πολύ,

Γλαύκος

 

[Πάνω]

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα