Βιογραφικό Σημείωμα

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό αποτέλεσμα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο είτε την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,  είτε την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με κύριο και βασικό αποτέλεσμα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ. 

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Ο Μιχάλης Λαμπράκης Γεννήθηκε στην Κερύνεια στις  8 Δεκεμβρίου 1941.Οι  Γονείς του είναι ο Σταύρος Λαμπράκης απο την Λάπηθο και η Μαργαρίτα Καριόλου απο την Κερύνεια.

Ο Παππούς του Μιχάλη απο την πλευρά της Μητέρας του είναι ο Καπετάν Ματθαίος Καριόλου και Γιαγιά του η Παναγιώτα Καριόλου.

Ο Μιχάλης μαθήτευσε  στο Σεβέρειο Δημοτικό Σχολείο Κερύνειας και μετά φοίτησε στην Σχολή Νεοκλέους στη Λευκωσία Εμπορικά. Σπούδασε στη σχολή Ραδιοτηλεγραφιτών  Θαλή στην Ελλάδα . Επέστρεψε στην Κύπρο και εργοδοτήθηκε στην Αγγλική Πρεσβεία στη Λευκωσία για ένα χρόνο. Εγκατέλειψε την πρεσβεία και σαν συνέταιρος 50%  με τον θείο του Αναστάση Καριόλου λειτούργησαν το ξενοδοχείο HESPERIDES  στην Κερύνεια. Το 1969 αποφάσισε  να εγκαταλείψει  την εργασία του στο ξενοδοχείο και  άνοιξε δικό του μπάρ στο λιμάνι της Κερύνειας το ξακουστό  "TO LIMANI".

Το σπίτι του Μιχάλη είναι στην περιοχή SPINNEYS στην Κερύνεια. Στην Κερύνεια ο Μιχάλης ασχολήθηκε με την ιστιοπλοία καταμαράν . Ο Μιχάλης  ήταν  το αγαπημένο  παιδί  της οικογένειας, στον   Ανδρέα Καριόλου. 

Ο Μιχάλης παντρέυτηκε την Lorina και απέκτησαν δύο παιδιά τήν Κατερίνα Λαμπράκη (και τώρα Κασίνη) και τον  Νικόλα  Λαμπράκη.

Σήμερα ασχολήται με το επάγγελμα της  ενοικίασης αυτοκινήτων "Ζ",  "TO LIMANI" . Η Κόρη του Μιχάλη Κατερίνα έχει παντρευτεί τον Δημήτρη Κασίνη , εκπαιδευτή-εξεταστή του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας εις τα ταχύπλοα σκάφη, απο τη Ζώδια.

Ο  Κερυνειώτικος κόσμος του Μιχάλη  αποτελείται απο  εκατοντάδες φίλους μερικοί απο τους οποίους είναι :  ο Μάστρε Τάκης  (Γιός του Σπυρή Χριστοδούλου, του κομοδρόμου της Κερύνειας), ο Ππυρίλλας, ο Τακούσσιης, ο Σπύρος Κλεάνθους (γιός του μεγάλου τεχνίτη στην ιστιοραφή και την ναυτοσύνη Κωστή Κλεάνθους).

Η Μόνιμη Διεύθυνση του Μιχάλη είναι .  Περιοχή Σπίννεϋ, Κερύνεια Κύπρος (οικία) τηλ. 081-52908. και  επίσης  στη Δουλειά είναι . Ακτή Κανάρη αρ.5. Λιμάνι Κερύνειας Μπαρ "ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ", Κερύνεια , Κύπρος , τηλ.081-52641.

Προς τα παρών μένει στην Λευκωσία. Τηλ. 02-429457, 09-641069, Φαξ. 02-319041.

 

 

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα