Βιογραφικό Σημείωμα

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό αποτέλεσμα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο είτε την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,  είτε την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με κύριο και βασικό αποτέλεσμα την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ. 

Νίκος Σίγαρ. 

Ο Νίκος Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1960 στην Λευκωσία. Το 1979 άρχισε να ασχολείται με τις υποβρύχιες καταδύσεις και τη θάλασσα. Μελέτησε μηχανολογία και είναι απόφοιτος της Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας στον Κλάδο της μηχανολογίας. Η αγάπη του ήταν πάντοτε στραμμένη προς την θάλασσα  και την τέχνη της φωτογραφίας, ιδιαίτερα της καλιτεχνικής φωτογραφίας.

Απο το 1981 ο Νίκος εγκατέλειψε τα σχέδια για εφαρμογή των γνώσεων του στην μηχανολογία και ασχολήθηκε  εντατικά με αυτό που πάντοτε  του άρεσε, δηλαδή την τέχνη της φωτογραφίας δημιουργόντας την εταιρεία LUNIMA της οποίας είναι ο Διευθυντής και ιδιοκτήτης μέχρι σήμερα.

Το 1998 ο Νίκος πραγματοποίησε  το όνειρο του να αποκτήσει ποντοπόρο σκάφος αγοράζωντας το Νορβηγικού σχεδιασμού και κατασκευής  (Fjord)  μηχανοκίνητο ταχύπλοο σκάφος "ODIN" (Στα Νορβηγικά  ο  ODIN είναι  η αντίστοιχη με  τον Δία θεότητα των Βίκιγκς). Το σκάφος είναι κατασκευασμένο απο GRP και έχει μήκος  9.20 μέτρα πλάτος  3,5 μέτρα και βύθισμα  1,20 μέτρα.

Ο Νίκος παρακολούθησε τα μαθήματα της σχολής Ναυσιπλοϊας του Ομίλου μας και είναι κάτοχος του διπλώματος  Πλοηγού Ακτοπλοϊας του Ν.Ο.Κ.

Ο Νίκος ταξιδεύει κάθε χρόνο απο τη Μαρίνα Λάρνακος όπου ελλιμενίζει το σκάφος του μέχρι το Λατσί και μέχρι το Καστελλόριζο με πρόγραμμα για μεγαλύτερα ταξίδια στο Αιγαίο. 

 

Περιεχόμενα