Χάρης Τζάλας

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων της, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει απο την ιστοσελίδα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, εθελοντικά, δωρεάν, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο  την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,   την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με την Κερύνεια και τους ανθρώπους της και πάνω απο όλα την  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  στη Κερύνεια και την Επαρχία όλων των πρό του Τουρκικού Εγκλήματος του 1974  ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ  Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και άλλων Κερυνειωτών.  ΠΡΟΣΟΧΗ!!: ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ:   Ανθρωπο   ο οποίος είτε  κατάγεται απο νόμιμους κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν ισχύ μέχρι την 19η  Ιουλίου 1974,  είτε   νόμιμο  ιδιοκτήτη  ακίνητης περιουσίας στην Επαρχία Κερύνειας το 1974, είτε και τα δυο,   ΜΟΝΟΝ  ΕΑΝ  ΚΑΙ   ΕΦΟΣΟΝ   ΤΑ   ΠΙΟ   ΠΑΝΩ  ΕΙΧΑΝ   ΙΣΧΥ   ΠΡΙΝ ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  , ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  19Η  ΙΟΥΛΙΟΥ  1974.)

Βιογραφικό 

Χάρης  Tζάλας

O  Χάρης  Tζάλας  γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 20 Ιουλίου του 1936. Και  οι γονείς του είχαν  γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια - εκείνος απο πατέρα που μετανάστευσε  απο τα  Γιάννενα και μητέρα απο το  Βροντάδο της  Χίου, εκείνη  Ιταλίδα απο γονείς Τορινέζους. Οι παππουδες και οι γιαγιάδες του  εγκαταστάθηκαν εκεί στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Πήγε στο δημοτικό σχολείο των Γάλλων καλόγερων και στο Lycee Franacais , όπου τελείωσε  εμπορικές σπουδές.

Το 1956, στο αποκορυφωμα της φυγής των Ευρωπαίων μετανάστευσε στη Βραζιλία. Περιπλανήθηκε  για δυο χρονια  στα μεγάλα Βραζιλιάνικα λιμάνια δουλευοντας  σε εφοπλιστική εταιρεία, αλλά δεν παρέμεινε εκεί. Ηλθε στην Ελλάδα, εγκαταστάθηχε στην Aθήνα, ασχολήθηκε με Θαλάσσιο τουρισμό  παράλληλα με την έρευνα και μελέτη της ελληνικής ναυτικής παράδοσης και την αρχαιολογία του πλοίου. Εχει γράψει μελέτες και άρθρα σε εξειδικευμένα  ξένα και ελληνικά ναυτικά περιοδικά.

Μελετά επίσης  την ιστορία και την τοπογραφία της Αλεξάνδρειας. Ετοιμάζει μια εργασία πάνω σ, αυτό το θέμα.  Ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος  και  έχει δυο κόρες την Ιωάννα και την Αλεξάνδρα.

Ο Χάρης Τζάλας είναι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Προστασίας Ναυτικής Παράδοσης και Πατέρας του πειραματικού ναυπηγήματος του ομοιώματος του Αρχαίου καραβιού της Κερύνειας που ανεκάλυψε ο Ανδρέας Καριόλου και που ανέλκυσε και συντήρησε  Αρχαιολογική αποστολή με αρχηγό τον Michael Katzev.

27-11-2001

Βιογραφικά  Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα