Φίλιππος  Χριστοφορίδης

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων της, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει απο την ιστοσελίδα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, εθελοντικά, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο  την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,   την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με την Κερύνεια και τους ανθρώπους της και πάνω απο όλα την  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  στη Κερύνεια και την Επαρχία όλων των πρό του Τουρκικού Εγκλήματος του 1974  ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ  Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και άλλων Κερυνειωτών.  (ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ  ΑΝΘΡΩΠΟ   ο οποίος είτε  κατάγεται απο νόμιμους κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν ισχύ μέχρι την 19η  Ιουλίου 1974,  είτε   νόμιμου  ιδιοκτήτη  ακίνητης περιουσίας στην Επαρχία Κερύνειας, είτε και τα δυο,   ΜΟΝΟΝ  ΕΑΝ  ΚΑΙ   ΕΦΟΣΟΝ   ΤΑ   ΠΙΟ   ΠΑΝΩ  ΕΙΧΑΝ   ΙΣΧΥ   ΠΡΙΝ ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  , ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  19Η  ΙΟΥΛΙΟΥ  1974.)

 Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Φίλιππος Χριστοφορίδης (Philip Christopher) μιά απο τις μεγαλύτερες  φυσιογνωμίες  των αποδήμων Κερυνειωτών με την μεγαλύτερη ίσως προσφορά  για την επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος  και πρωτοστάτης  στον αγώνα επιστροφής στην Κερύνεια , γεννήθηκε στην Κερύνεια  στις 22 Οκτωβρίου του 1948. (Πάνω Κερύνεια) Οι Γονείς του είναι ο Νίκος και η Ελένη Χριστοφορίδη.

Ο Παππούς του Φίλιππου απο την πλευρά του Πατέρα του είναι ο ..........  απο την Κερύνεια   και Γιαγιά του η .......   απο την Κερύνεια. Ο Πρόπαππους του απο την πλευρά του  Παππού του είναι ο .................... απο την Κερύνεια.

Ο Παππούς του Φίλιππου απο την πλευρά της Μητέρας του  είναι ο ..........  απο την Κερύνεια   και Γιαγιά του η .......   απο την Κερύνεια. Ο Πρόπαππους του απο την πλευρά του  Παππού του είναι ο .................... απο την Κερύνεια.

Ο Φίλιππος έχει 5 αδελφές την ....................................

Ο Φίλιππος  μετανάστευσε απο την Κερύνεια σε ηλικία 11 μόλις  χρονών (1959) για τις ΗΠΑ όπου ζεί μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο ΕληνοΑμερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου και μετά στο William Cullen Bryant και στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης. Σήμερα είναι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της εταιρείας Audiovox Communications Corp. και ένας απο τους κύριους μετόχους της εταιρείας.

Το 1975 ο Φίλιππος ίδρυσε τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής απετέλεσε ηγετικό στέλεχος  στους ακόλουθους Οργανισμούς: 

National Chairman, the Kyrenia Cardiovascular Center of New York hospital Medical centre of Queens N.Y.

National Co-Chairman, Democratic National Committee Greek American Leadership Council

Member White House Economic Council Clinton Administration.

President International Coordinating Committee Justice for Cyprus.

United States Representative, Cyprus Special Olympics Team.

President (1992-1996) Hellenic American Sports Leaque

Co-Chairman Finance Committee (1992) Tsongas Presidential  Campaign, New York.

Co-Chairman Finance Committee (1988) Dukakis Presidential  Campaign, New York.

Supreme President (1980-1984) Cyprus Federation of America, USA.

Σύζυγος του Φίλιππου είναι η Χρυσούλλα Χριστοφορίδη το γένος Κουβάρη απο την Μάνη της Ελλάδας. Εχουν ένα  γιό τον Νικόλα.

(Γ.Κ.Εφημ."Αδούλωτη Κερύνεια")

Περιεχόμενα