Δημήτρης Κοζάκος

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων της, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει απο την ιστοσελίδα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, εθελοντικά, δωρεάν, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο  την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,   την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με την Κερύνεια και τους ανθρώπους της και πάνω απο όλα την  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  στη Κερύνεια και την Επαρχία όλων των πρό του Τουρκικού Εγκλήματος του 1974  ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ  Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και άλλων Κερυνειωτών.  ΠΡΟΣΟΧΗ!!: ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ:   Ανθρωπο   ο οποίος είτε  κατάγεται απο νόμιμους κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν ισχύ μέχρι την 19η  Ιουλίου 1974,  είτε   νόμιμο  ιδιοκτήτη  ακίνητης περιουσίας στην Επαρχία Κερύνειας το 1974, είτε και τα δυο,   ΜΟΝΟΝ  ΕΑΝ  ΚΑΙ   ΕΦΟΣΟΝ   ΤΑ   ΠΙΟ   ΠΑΝΩ  ΕΙΧΑΝ   ΙΣΧΥ   ΠΡΙΝ ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  , ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  19Η  ΙΟΥΛΙΟΥ  1974.)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημήτρης Κοζάκος 

Ο Δημήτρης Κοζάκος γεννήθηκε στην κωμόπολη Καραβά, της επαρχίας Κερύνειας της νήσου Κύπρου, την Ανοιξη του 1949.   Μεγάλωσε στα πιο ταραγμένα χρονια της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας. 

Εζησε το μεγαλείο του αγώνα εναντίον των  Αγγλων, στα παιδικά του χρόνια. Τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο του  Καραβά. Αποφοίτησε απο το Ελληνικό Γυμνάσιο Λαπήθου το 1967. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά ως Εφεδρος Ανθυπολοχαγός. Το πρώτο σημείο εξέλιξης της τουρκικής εισβολής του 1974 ήταν ακριβώς  έξω απο το σπίτι του στην περιοχή «Πλατάνια" στο Εξη Μίλι του   Καραβά. Οι γονείς του Δέσποινα και Κωστής Κοζάκου δολοφονήθηκαν  εν ψυχρώ απb τους Τούρκους βάρβαρους εισβολείς και αγνοείται  μέχρι σήμερα  το μέρος οπου έχουν ταφεί. 0 συγγραφέας είδε την φρίκη μπροστά στα μάτια του. Γυναίκες, παιδιά, γέροι, στρατιώτες δολοφονημένους απο  τους Αττιλες του Ετζιεβίτ και των στρατοκρατών της Αγκυρας.

Ξενητεύτηκε για οκτώ χρόνια στις χώρες του Αραβικού κόλπου με την εταιρεία Παρασκευαϊδης.  Με την επιστροφή του στην Κύπρο δημιούργησε δική του επιχείρηση Ιατρικών και παραϊατρικών ειδών.

Νυμφεύθηκε την Ανδρούλλα, το γένος Κουκκουλίδη και απέκτησε τέσσερις Θυγατέρες. Τη Δέσποινα, τη Σωτηρία, τη Σάββια και την Ελισάβετ. Ζει στην Λευκωσία και μαζί με όλο τον  Προσφυγικό κόσμο καρτερεί μέραν νύκταν να φυσίσει ένας αέρας λευτεριάς. Ως μέλος τσυ προσφυγικού σωματείου ,"Ο Καραβάς", μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά, αγωνίζεται για την τελική δικαίωση του κυπριακού λαού, για επιστροφή και διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων.

Ο Δημήτρης είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που περιγράφουν το δράμα των επιπτώσεων της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο το 1974.

 

 

Βιογραφικά Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα