Σάββας Τυρίμος - Savvas Tyrimos

Προσοχή! Ο Ναυτικός Ομιλος Κερύνειας και οι Υπεύθυνοι αυτής  της ιστοσελίδας του ΝΟΚ και των συνδέσεων της, δεν φέρουν απολύτως καμμία ευθύνη για οποιαδήποτε ανακρίβεια, λάθος ή οτιδήποτε άλλο ήθελε προκύψει απο την ιστοσελίδα. Ο ΝΟΚ αποτελεί Μη κερδοσκοπικό, Μή Κυβερνητικό Οργανισμό και η ετοιμασία της ιστοσελίδας γίνεται καλή τη πίστη, εθελοντικά, δωρεάν, απο μέλη του ΝΟΚ,  με στόχο  την επανασύνδεση με τις ρίζες μας στην Κερύνεια και την Επαρχία,   την διατήρηση και ενδυνάμωση της σύνδεσης μας με την Κερύνεια και τους ανθρώπους της και πάνω απο όλα την  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  στη Κερύνεια και την Επαρχία όλων των πρό του Τουρκικού Εγκλήματος του 1974  ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ  Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και άλλων Κερυνειωτών.  ΠΡΟΣΟΧΗ!!: ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ  ΘΕΩΡΟΥΜΕ:   Ανθρωπο   ο οποίος είτε  κατάγεται απο νόμιμους κατοίκους της Επαρχίας Κερύνειας σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας που είχαν ισχύ μέχρι την 19η  Ιουλίου 1974,  είτε   νόμιμο  ιδιοκτήτη  ακίνητης περιουσίας στην Επαρχία Κερύνειας το 1974, είτε και τα δυο,   ΜΟΝΟΝ  ΕΑΝ  ΚΑΙ   ΕΦΟΣΟΝ   ΤΑ   ΠΙΟ   ΠΑΝΩ  ΕΙΧΑΝ   ΙΣΧΥ   ΠΡΙΝ ΤΟ  ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΛΗΜΑ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  , ΔΗΛΑΔΗ  ΠΡΙΝ  ΤΗΝ  19Η  ΙΟΥΛΙΟΥ  1974.)

[Πίσω-Back]

ΣΑΒΒΑΣ ΤΥΡΙΜΟΣ

Ο Σάββας Τυρίμος εγεννήθηκε στην Λάπηθο της Κερύνειας στις 12/10/1956.  Πατέρας του ο Παναγιώτης Τυρίμου από τα Λαγουδερά και μητέρα του η Αθηνά Νικοδήμου από τον Πολύστηπο.  

Ο πατέρας του Σάββα, Παναγιώτης ήταν ο αρχιμάγειρας της Αναμορφωτικής Σχολής Λαπήθου (σχολή Λαμπούσης) από της ιδρύσεως της. 

Η μητέρα του Σάββα, Αθηνά ήταν οικοκυρά και είχε 7 παιδιά.

Ο πατέρας και η μητέρα του Σάββα δεν ζουν πια, έχουν επιστρέψει στην αγαπημένη μας Λάπηθο της Κερύνειας από το 2001. 

Η διεύθυνση της οικογένειας Τυρίμου είναι πάντοτε στην Λάπηθο,

 οδός Γαλήνης αρ.1 (δίπλα από την σχολή Λαμπούσης) 

Τι αγαπούσε περισσότερο ο Σάββας ήταν τα περβόλια της περιοχής του και ειδικότερα λάτρευε την θάλασσα που ήταν 200 μέτρα από το σπίτι του. 

 Ο Σάββας φοίτησε στο Γυμνάσιο Λαπήθου και μετά στη ξενοδοχειακή σχολή Λευκωσίας και ακολούθως στην ξενοδοχειακή σχολή Χαϊδελβέργης στην Γερμανία.

 Εργάστηκε στο Μάρε Μόντε στον Καραβά και μετά στο Κατσελής DOME  Hotel στην Κερύνεια μέχρι την ημέρα της εισβολής.

 Η πρώτη βάρκα του Σάββα ονομαζόταν «Αγιος Φανούριος» που ήταν ένα φυσικό εξωκλήσι (σπηλιά) στην Παραλία του χωρίου Αγίου Γεωργίου στα Ανατολικά του Καραβά και της Λαπήθου ακριβώς  πάνω στην θάλασσα. 

 Τα αδέρφια του Σάββα είναι:  Φίλιππος, Ανδρεας, Νίκη, Σωτηρία, Γιαννούλλα, Ευγενία.  Γείτονες της παλιάς γιετονιάς του Σάββα είναι η οικογένεια Ζυγγουλή, οικογένεια Δικαστή, οικογένεια Κρεμού.

 Ο Σάββας μένει τώρα προσωρινά με την σύζυγο και τα δύο του παιδιά Παναγιώτη και Ιωάννα  κοντά στην Λευκωσία, στην Αλάμπρα, οδός Λεμεσού 41, τηλ. 22523622.  Τώρα εργάζεται σαν Αρχιμάγειρας σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα και επιθυμία του είναι η επανένωση όλων των Λαπηθιωτών στο χωριό τους την Λάπηθο.

 (St.Neofytou.1-5-2002)

[Πίσω-Back]