ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ  ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΣΚΑΦΩΝ  ,   ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΣΚΑΦΩΝ.

Περιεχόμενα

ΟΙ   ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ    ΚΑΙ   ΤΑ   ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ   ΤΩΝ  ΣΚΑΦΩΝ

 Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ   ΛΟΙΖΟΥ

 

Demosthenis K. Loizou  was  born  on 31st of  July 1964 in Kyrenia.

 His father is  Kicas N. Loizou     from  Kyrenia Owner of  the  best  and  most famous Supermarket  in  Cyprus,  in  those  times (KIKAS  SUPERMARKET) . Demosthenis grand parents  from  his  Father  where Neocles Loizou and Myrianthi kyriacou and they both  came from Kambos of  Tsakistra.

 His  mother  is  Eleni Xeni  and his Grandparents  from his mother are  Pavlos Pavlou and Katina Xeni and they came from Nicosia.

Demos  has  two  Brothers. Neoklis  who  is  married  and  living with  his  family  in the  USA  and  Pavlos who  is  married and living  with  his  family  in Nicosia Cyprus.

 Demos studied at the Kyrenia  Elementary School until  the   4TH class. His tender  schooling  days were cruelly   interapted  by  the  Turkish Government's  criminal  act upon  Cyprus in 1974. Demos  had  to leave  Cyprus to survive and  ended  up continuing  his  schooling  days at  the  ANARGYRIOS  AND  KORIALLENIOS boarding  school  on  the Island  of Spetsai  in  Greece  for  4 years. In  1978  he  went  with  his  parents  in  the UK  where  they  operated  their  own  supermarket with  his  parents  and  his  brother Pavlos.

Home address in Kyrenia is  Iason Ntenores and the tel.081-52400 and  NEOKLIS  LOIZOU  SUPERMARKET  Ellados  str. no.38, Kyrenia Cyprus.tel. 081-52223.

Demos  father, Kikas   owned  a small boat  in Kyrenia. The  unigness of  this  boat was  the  fact  that she was the first  boat   with  an  outboard motor in Cyprus. He called it "BLACK  AND  WHITE" because that was the colour of it from the outside and the engine was from Sweden. He recons that it was about 14-16 feet.

 Demos  Boat today  is the "Baby Blue", it is a laser and it is 16 feet. 

His  neighbours  best  friends and  class mates   in Kyrenia were  Savvas Antoniades, Margarita  A. Paphites,  Panteli Leptos and Petros Kariolou from Chakkilery, now  working  at  Konnoi  with  his wife  Demetra.

Demos  is  now  living  in  Nicosia  and  dreams   of  sailing  BABY  BLUE  in  side  Kyrenias  Harbour. 

His  tel.no.  02-318096. E-mail=  demosl@spidernet.com.cy

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα

Νίκος Μιχαηλίδης. 
Σκάφος ΘΕΤΙΣ.

  Γεννήθηκε το 1941 στην Κερύνεια. Οι γονείς του ήσαν ο Χαραλάμπης Μιχαηλίδης (Οικογένεια Κελέσιη) και ηΕλένη Μιχαηλίδη (Γένος, Οικονόμου).
Ο παππούς του Νίκου ήταν ο Μιχάλης Κελέσιης απο την Κερύνεια. Τελίωσε το Σεβέρειο Δημοτικό Σχολείο Κερύνειας και μετά το Γυμνάσιο Κερύνειας. Σπούδασε στην Σεβαστοπούλιο Τεχνική Σχολή Αθήνας Ηλεκτρολογία και απο το 1961 άρχισε να εργάζεται στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) στη Λευκωσία. Παντρεύτηκε την Ελενίτσα Μανούρη απο το Πέλλα-Πάϊς το 1970. Το σκάφος του Καπετάν Νίκου στην Κερύνεια ήταν το ΘΕΤΙΣ και είχε μήκος 17 πόδια.

 

 Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΣΠΑΝΟΣ 

Σκάφος . DEEP BLUE 
Μήκος. 5μ Πλάτος. 1.85 Βύθισμα 1.22. Ταχύπλοο GRP. 


Ο Αιμίλιος Γεννήθηκε στην Κερύνεια στις 15-5-1962. 
Οι Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Σπανός και μητέρα του η Χριστοθέα, 
Ο Παππούς του είναι ο Γιώργος Σπανός και Γιαγιά του η Χρυσταλλού απο το Δίκωμο. 
Πρόπαππους του είναι ο Κωνσταντής απο το Δίκωμο. 

Διεύθυνση του Αμίλιου είναι . Αιμίλιος Σπανός χωρίο Κάτω Δίκωμο, Επαρχία Κερύνειας, Κύπρος. 
Ο Αιμίλιος φοίτησε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Δικώμου και ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την δημιουργία
και διοίκηση τουβλοποιείων. Είναι ο Πυρήνας του Κλιμακίου του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας στη Λευκωσία και 
είναι ο Εφορος κολύμβησης στο Κλιμάκιο. 
Ο Αιμίλιος παντρεύτηκε την Κυριακή Λεβέντη . 
Εχουν τρία παιδιά την Μερόπη τον Κωνσταντίνο και τον Κυριάκο. 
Τώρα διαμένει στην οδό Λεωνίδου 15 Α Λατσιά, Λευκωσία. 

Περιεχόμενα

Ανδρέας Σεκκίδης

Σκάφος . NEFELI.
Μήκος. 9 μέτρα, Πλάτος, 3.07 μέτρα, Βύθισμα 1.45 μέτρα, Ιστιοφόρο, GRP.


Ο Ανδρέας Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1946 στην Κερύνεια. Οι γονείς του είναι ο Επαμεινώνδας Σεκκίδης και η Μαρούλλα Λοίζου Σεκκίδη. 
Η διεύθυνση του στην Κερύνειας είναι. Φιλήμονος αρ.5, Κερύνεια, Κύπρος.
Ο παππούς του Ανδρέα ήταν ο Παρασκευάς Σεκκίδης απο το Καράκουμι και ο Πρόπαππος του ο Τσιράκης απο το Καράκουμι . Φοίτησε στο Σεβέρειο Δημοτικό Σχολείο Κερύνειας και μετά στο Γυμνάσιο Κερύνειας.Συνέχισε τις σπουδές του στην Σκωτία όπου απέκτησε το δίπλωμα του Master Fisherman. Απο το 1967 εργάζεται στο Τμήμα Αλιείας. 
Παντρεύτηκε την Μαρούλλα το γένος Καμπούρη απο το Πέλλα-Πάϊς.(Πανέμορφο χωριό στα Νότιοανατολικά της Κερύνειας, στις Βόρειες πλαγιές της Βουνοσειράς Πενταδακτύλου με το περίφημο Αββαείο του Πέλλα-Πάϊς) .Απέκτησαν δύο παιδιά την Νατάσα και τον Στέφανο. Το σκάφος του Καπετάν Ανδρέα στην Κερύνεια ήταν το ΙΕΡΑΞ και είχε μήκος 26 πόδια Ο Ανδρέας είναι ένας απο τους εκπαιδευτές του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας. Η Διεύθυνση του σήμερα είναι Χρ.Κόμπου αρ.6, 2480 Τσέρι, Κύπρος. Τη.οικίας.:02-381317, φορητό.:09-686155 
E-mail: prosail_as@hotmail.com


Περιεχόμενα

Παναγιώτης Οικονομίδης.

Σκάφος . LOVE BIRD.

Γεννήθηκε το 1948 στην Κερύνεια. Οι γονείς του ήσαν ο Πορφύριος.Ε.Οικονομίδης και η Παγώνα Οικονομίδου (Γένος, Παυλίδη).
Ο παππούς του Παναγιώτη ήταν ο Ευστάθιος Ευσταθίου απο τα Φτέρυχα της Κερύνειας. Τελίωσε το Σεβέρειο Δημοτικό Σχολείο Κερύνειας και μετά το Γυμνάσιο Κερύνειας. Σπούδασε στην Ελβετία και την Αγγλία Τουριστικά και
Διοίκηση Επιχειρήσεων .Απο το 1977 μέχρι 1979 εργάστηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και απο το
1979 εργάζεται στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Το 1985 παντρεύτηκε την Αικατερίνη Οικονομίδου (γένος ,
Δρ. Γεωργιάδη). Εχουν δύο κόρες την Ξένια και την Μαρία. Κατα την 19η Ιουλίου 1974 στην Εισβολή του
Τούρκων ο Παναγιώτης έχασε και τους δύο γονείς του Πορφύριο και Παγώνα καθώς επίσης και την αδελφή
του Ξένια. Απο τότε και οι τρείς αγνοούνται. Οι Τούρκοι ουδέποτε έδωσαν οποιαδήποτε στοιχεία για την τύχη
τους. Η Διεύθυνση του Πανίκου στην Κερύνεια είναι : ," Παναγιώτης Οικονομίδης Πέντε Μίλι, Κερύνεια, Κύπρος". Ο
Πανίκος είχε 4-5 ταχύπλοα σκάφη στο Πένντε μίλι καθώς και ένα σκάφος απο αλουμίνιο τα οποία ήσαν μέρος της
επιχείρησης της οικογένειας του σαν ιδιοκτήτες του Κέντρου "Πεντε Μίλι" στα Δυτικά της Κερύνειας.

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανδρέας Κελέσιης

Σκάφος . MAISTRO. 

Μήκος.9 μέτρα, Πλάτος.3.08 μέτρα, βύθισμα.1.4 μέτρα. τύπος.Ιστιοφόρο.

Ο Ανδρέας Κελέσιης γεννήθηκε στη Κερύνεια στις 13 Οκτωβρίου 1936. Οι γονείς του είναι ο Χριστάκης και η Αναστασία Κελέσιη και το σπίτι τους είναι στην διεύθυνση, 25ης Μαρτίου 19, Κερύνεια, Κύπρος. Ο Παππούς και η γιαγιά του Ανδρέα είναι ο Μιχάλης και η Μαργαρίτα Κελέσιη ενώ ο Πρόπαππους του είναι ο
Καράμιχάλης, όλοι απο την Κερύνεια. Η οικογένεια ζούσε πάντοτε στην Κερύνεια. 
Ο Ανδρέας τέλιωσε το Σεβέρειο Δημοτικό σχολείο Κερύνειας, αποφοίτησε απο το Γυμνάσιο Κερύνειας και σπούδασε Τεχνολογία της Αλιείας στο Ισραήλ, και την Αγγλία. Ηταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ και φυλακίστηκε απο τους Αγγλους.
Παντρεύτηκε την Ανθούλλα και έχουν δύο παιδιά τον Χριστάκη και την Ειρένα. Εργάστηκε σε όλη του την  σταδιοδρομία με το Τμήμα Αλιείας ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και ένας απο τους πιό αξιόλογους συνεργάτες της FAO  στο εξωτερικό. Ασχολείται με την ζωγραφική και ιδιαίτερα την θαλασσογραφία. Ο Ανδρέας κάθε χρόνο ταξιδεύει στο  Αιγαίο και το Λίβανο συμπληρώνοντας τουλάχιστο 800-1000 ναυτικά μίλια κάθε χρόνο απο το 1994.
Εχει αφυπηρετήσει και η διεύθυνση του το 2000 ήταν Κυριάκου Μάτση 21, Αγιος Δομέτιος,Λευκωσία Κύπρος. τηλ.  02-777326.

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νίκος Σωκράτους.


Σκάφος . JIGSAW. 

Μήκος:13 μέτρα, Πλάτος:.4. μέτρα, Bύθισμα:.1.2 μέτρα. Tύπος:.Ταχύπλοο-θαλαμηγός.

Ο Νίκος Σωκράτους γεννήθηκε στη Κερύνεια στις 7 Δεκεμβρίου 1936. Οι γονείς του είναι ο Σωκράτης και η Μερόπη Νικολάου και το σπίτι τους είναι στην διεύθυνση, Χαριλάου Τρικούππη 21, Κερύνεια, Κύπρος. Ο Παππούς και η γιαγιά του Νίκου είναι ο Νικόλας και η Δέσποινα, η καθαρά Κερυνειώτικη οικογένεια με το χαιδευτικό "τελίνικολή" απο την Πάνω Κερύνεια. Η οικογένεια του Νίκου ζούσε πάντοτε στην Κερύνεια. 
Ο Νίκος τέλιωσε το Σεβέρειο Δημοτικό σχολείο Κερύνειας, αποφοίτησε απο το Γυμνάσιο Κερύνειας και διατηρεί εξαιρετικά πετυχεμένο εργοστάσιο χαρτικών ειδών στην Λευκωσία. Παντρεύτηκε την Ελένη (γένος. Χριστοφή) και 
έχουν μιά κόρη τη Νατάσα.. 
Ο Νίκος είναι ο μεγάλος αδελφός των δύο ηρώων παλληκαριών της Κερύνειας του Σωτήρη και του Κόκου οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι μέχρι και την τελευταία τους πνοή εναντίον των πάνοπλων Τούρκων εισβολέων τον Ιούλιο του 1974, υπερασπιζόμενοι την Κερύνεια στην γραμμή άμυνας στο Συχαρί.

Ο Νίκος ταξιδεύει συχνά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
Η διεύθυνση του το 2000 ήταν Σπετσών 21,Λευκωσία , Κύπρος τηλ. 02-664648, φαξ. 02-622690, www aghel.com/nikyr.html.

Περιεχόμενα

 

ΣΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 

Σκάφος: LADY HALINKA 
Μήκος: 12 απο GRP Τύπος: Ιστιοφόρο Beneteau. 


Ο Σίμος Ελληνας είναι ένας Φίλος της Κερύνειας. Γεννήθηκε στις 11-7-1938 στην Εγκωμη της Επαρχίας Αμμοχώστου . Οι γονείς του είναι ο Παναγιώτης Ελληνα και η Χρυστάλλα το γένος Συμεού. Ο παππούς του απο την πλευρά του πατέρα είναι ο Γεώργιος Ελληνα απο την Εγκωμη Αμμοχώστου και γιαγιά η Ελένη το γένος Μιχαηλά. Ο Πρόπαππος του απο την πλευρά του Πατέρα είναι ο Παναγιώτης. Εχει 4
αδέλφια τους Ανδρέα, Μαργαρίτα, Χριστόφορο και Γιώργο. 
Ο παππούς του απο την πλευρά της μητέρας είναι ο Μιχαήλης απο το Λεονάρισσο . Σύζυγος του είναι η Μάγδα LEZNICKA Ελληνα και έχουν δύο κόρες την Μαργαρίτα και την Ελένη καθώς και μία εγγονή  απο την Ελένη, την Σιμόνη.(2000) 
Ο Σίμος Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Εγκωμης και στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου. Σπούδασε Ιατρική στα Πανεπιστήμια Βαρσοβίας και Yale Η.Π.Α. (Γυναικολογία - Μαιευτική). Η Διεύθυνση του είναι Λεωφόρος Κέννετυ, Πολυκατοικία ΣΕΡΕΝΙΣΙΜΑ, Αμμόχωστος. Η στο χωριό Εγκωμη Αμμοχώστου. 
Ο Σίμος και η Μάγδα είναι στενοί φίλοι των Κερυνειώτικών οικογένειών, Ανδρου Σταυρίδη, Χριστοδουλίδη και Γλαύκου Καριόλου. 
Το σκάφος του , LADY HALINKA είναι εγγεγραμένο στην αγωνιστική ιστιοπλοική δύναμη ανοιχτής θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας και εκπροσωπεί τον ΝΟΚ σε όλους τους αγώνες, πρόσθετα δε το  LADY HALINKA χρησιμοποιήται απο την σχολή ναυσιπλοίας ανοιχτής θάλασσας του ΝΟΚ (2000-2001). Ο Σίμος
ταξιδεύει με το σκάφος κάθε χρόνο στον Λίβανο, την Συρία και στα Ελληνικά νησιά με πλήρωμα συνήθως την  σύζυγο του Μάγδα, τους Γλαύκο και Μάρω Καριόλου, την κόρη του Μαργαρίτα, τον γιατρό Χρίστο Μιχαηλίδη, τον Βασίλη Χριστοδούλου και άλλους. 
Ο Σίμος είναι Γυναικολόγος και έχει ιδιόκτητη  κλινική  στην Λευκωσία. 
Διεύθυνση : 25 Μαρτίου και Μυστρά Εγκωμη, Λευκωσία , Κύπρος. Τηλ: 02-355999 φαξ: 02-357286, 
Ε-mail: lordjim@spidernet.com.cy 

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ (ΜΑΚΗΣ) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ


Σκάφος: «PROTEAS»
Μήκος: 7μ, Πλάτος: 2.13μ, Βύθισμα: 1μ. Τύπος: Ιστιοφόρο Υλικό: Ξύλο 


Ο Μιχάλης (Μάκης) Μιχαηλίδης γεννήθηκε στις 8 –10-1937 στην Κερύνεια. Οι γονείς του είναι ο Χαράλαμπος Μιχαηλίδης και η Ελένη . Ο παππούς του απο την πλευρά του πατέρα είναι ο Μιχάλης Μιχαηλίδης το γένος Μιχαηλίδη ή Σάββα. Ο Πρόπαππους του Μάκη ονομαζόταν στην Κερύνεια
«ΤουρκοΜιχάϊλος».  Η σύζυγος του Μάκη είναι η Ευα το γένος Συντίλη και έχουν δύο παιδιά τους Θεμιστοκλή και Χαράλαμπο. Ο Μάκης είναι αδελφός του Νίκου Μιχαηλίδη (Σκάφος: ΘΕΤΙΣ) . 
Η ρίζες της οικογένειας Μιχαηλίδη είναι απο την Νήσο Κύθηρα. 
Η Διεύθυνση του στην Κερύνεια είναι Αρχαγγέλου Μιχαήλ αρ. 6, Κερύνεια Κύπρος.  Φοίτησε στο Σεβέρειο Δημοτικό σχολείο Κερύνειας και μετά στο Γυμνάσιο Κερύνειας. Σπούδασε στην Αγγλία και είναι κάτοχος BSc Electrical/Electronic Engineering, MIEE, UK. 
Εργάστηκε στην Αρχη Τηλεπικοινωνιών Κύπρου απο όπου και αφυπηρέτησε. Με το σκάφος του ταξιδεύει συχνά προς τα Ελληνικά, την Βυρητό και ασχολείται στον κόλπο Λάρνακος με την ιστιοπλοία και το ψάρεμα. 
Σήμερα η διεύθυνση του είναι: Διγενή Ακρίτα αρ.24, Στρόβολος, Λευκωσία Κύπρος. Φαξ: 02-328929 Ε-mail :
harism@cylink.com.cy 

Γ.Καριόλου 4-12-2000

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Σκάφος: CILIA 
Μήκος : 6μ GRP, fletcher ταχύπλοο. 
Ο Νίκος Ελευθερίου γεννήθηκε στις 17-9-1949 στη Βασίλεια της Επαρχίας Κερύνειας . Οι γονείς του είναι, ο Κλεάνθης Ελευθερίου και η Κυριακού. Ο Παππούς του απο την πλευρά του Πατέρα είναι o Γεώργιος και Γιαγιά η Μαρίνα . Ο Πρόπαππος του απο τον Πατέρα είναι ο Λευτέρης απο την οικογένεια των Καζέλιδων . 
Ο Παππούς του απο την πλευρά της Μητέρας είναι ο Γεώργιος Ηρακλήτης απο τη Βασίλεια .  Ο Νίκος έχει 6 αδέλφια τους Ανδρέα , Λευτέρη, Γιώργο, Δώρο, Κωστάκη και Γιαννάκη . Σύζυγος του είναι η Μύριελ και έχουν δύο παιδιά την Σίλεια (Βασίλεια) και τον Δημήτρη. (Ο Δημήτρης Ελευθερίου είναι ένας απο τους υπέροχους Ιστιοπλόους του ΝΟΚ, στις Ολυμπιακές κατηγορίες σκαφών (Laser, 470)

Η Διεύθυνση του Νίκου και των απογόνων του είναι : Νίκος Ελευθερίου: Παραλιακός δρόμος Λευκωσίας Κερύνειας μέσω Μύρτου, περιοχή Στύπια,Βαβυλάς, Κερύνεια, Κύπρος.  Γενικά απο ότι είναι γνωστό οι ρίζες της οικογένειας είναι απο την Λάπηθο και τη Βασίλεια. 
Ο Νίκος φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Βασίλειας και μετά στην Εμπορική Σχολή Κερύνειας (Νιόβης). Εργάστηκε στην Κερύνεια ως επιχειρηματίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων της εταιρείας DOROS & NIKOLAS με γραφείο δίπλα απο το ΤΑΞΙ ΕΥΑΓΟΡΑΣ, στην πόλη της Κερύνειας. Γείτονας του στην Βασίλεια ήταν ο
Δημήτρης Δημητρίου (Καψούλας). Στενοί φίλοι ή/και συμμαθητές στην Κερύνεια ήσαν οι, Ιωσίφης, Κωστάκης Αγαθαγγέλου (Τάτης) , Μιχαλάκης Σωτηρόπουλλος (αδελφός της εξαιρετικής καθηγήτριας Σωματικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Κερύνειας και θαυμάσιου ανθρώπου, Ελλης Σωτηρόπουλλου) , Ακης Ορφανίδης, Νίκος Τσαγγαρίδης (ΠΑΕΚ καλαθόσφαιριστης), Κύπρος Φαούτας, Κυριάκος Οδυσσέως
(Πρόεδρος Συνδέσμου Αιχμαλώτων 1974) , Μιχαλάκης Χαραλαμπίδης (Kyrenia Country Club, Πρόεδρος κλιμακίου ΝΟΚ στην Λευκωσία), και πολλοί άλλοι. 
Ο Νίκος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΚ και Γενικός Ταμίας της Κυπριακής Ιστιοπλοικής Ομοσπονδίας (ΚΙΟ) , καθώς και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΙΟ. 
Ασχολήται με το θαλάσσιο σκί, το ψάρεμα και τις υποβρύχιες καταδύσεις. 
Είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενοικίασης αυτοκινήτων CYPRORENTALS στην Λεμεσό. Η διεύθυνση του σήμερα είναι : Προμαχόν Ελευθερίας αρ.4 , έναντι Holiday Inn , Λεμεσός , Κύπρος. 
Τηλ: 05-324900 Φαξ: 05- 327973 E-mail: n_eleftheriou@avacom.net 

Ετος πληροφόρησης: 2000 (Γ.Καριόλου) 

Περιεχόμενα

 

Αθανάσης   Σοφοκλέους.

 Σκάφος :  DEMETRAS

Μήκος: 10μέτρα  Ιστιοφόρο, ketch ,  Macwester, GRP, στη Μαρίνα Λάρνακος.

Ο  Θανάσης Σοφοκλέους γεννήθηκε  στις  12/12 /1947 στην  Χάρτζια  της Επαρχίας Κερύνειας.     Οι γονείς  του  είναι :  ο  Αγγελής  Σοφοκλή  και  η  Χαρίκλεια Αθανάση .  Ο Παππούς του απο την πλευρά του Πατέρα  είναι  ο  Σοφοκλής Χριστοφή απο τη  Χάρτζια  και η Γιαγιά του η  Χρυσταλλού απο τη  Χάρτζια.

Ο Πρόπαππος του απο την πλευρά του Πατέρα είναι ο Χριστοφής   απο τη Χάρτζια  της Επαρχίας Κερύνειας.

Ο Παππούς του απο την πλευρά της Μητέρας του   είναι  ο  Αθανάσης  απο την Χάρτζια της Επαρχίας Κερύνειας  και η Γιαγιά του η  Μαρία  απο την Χάρτζια.

Γενικά  απο  ότι  είναι  γνωστό  οι ρίζες  της οικογένειας  του Θανάση είναι απο την Χάρτζια της Επαρχίας Κερύνειας.

Ο Θανάσης  έχει   7 αδέλφια   τους :  Ανδρέα  Αγγελή , Χρυστάλλα Χριστοφή, Σοφοκλή Σοφοκλέους, Ηλία Σοφοκλέους, Πέτρο Σοφοκλέους, Μαρία Γεωργίου, και Ανδρούλλα Γεωργίου.

Σύζυγος του Θανάση  είναι  η  Δήμητρα  Ανδρέου .

Ο Θανάσης  έχει τρία παιδιά  την  Ανδρη, την Αγγελική και την Αντωνία  Σοφοκλέους.   Η Διεύθυνση του στην  Επαρχία Κερύνειας  είναι  : 

 Αθανάσης Σοφοκλέους , χωρίο Χάρτζια, Επαρχία Κερύνειας Κύπρος .

 Ο Θανάσης  φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο  Χάρτζιας  και μετά στο Γυμνάσιο  Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας  με Γυμνασιάρχη τον κ.Ανδρέα Φυλακτού. Σπούδασε  Νοσηλευτική  και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σαν Ανώτερος  Νοσηλευτικός Λειτουργός.

Στενοί φίλοι και συμμαθητές του απο την Επαρχία της Κερύνειας  ήταν  ο  Μιχάλης Εγγλέζος και ο  Νίκος Ευθυμίου.

Η Διεύθυνση του σήμερα είναι : Αγ.Δομετίου αρ.41, Αρχάγγελος – Στρόβολος, Λευκωσία.

Τα Τηλέφωνα: Οικίας: 02-351563 .  Εργασίας: 02-801576 .

Πληροφορίες: Γ.Καριόλου : 1-12-200

 

Περιεχόμενα

 

 

Andreas Ross-Clunis:   curriculum vitae maris

 

Andreas  was  Born at Evangelismos Hospital, Athens on 6/2/46.   His  father, Robert Ross-Clunis was born in Cape Town, South Africa and his mother Aliki,nee Tsepis in Larnaca.   His paternal grandfather, John Ross-Clunis was born in Bangkok.   His paternal grandmother was Marie du Plessis of Cape Town.   His  paternal great-grandfather was Alexander Ross-Clunis of Bangkok.        Andreas'es  maternal grandfather was Nikolas Tsepis of Larnaca and his father Antonios Tsepis was from Hydra.  His maternal grandmother was Vassiliki Kyriakides of Cairo and her father Kyriakides Bei of Cairo.

 

His father’s family has Scottish roots.   They were chased out of Scotland by the English forces in 1746 with a price on their heads and their lands confiscated.   His father came to Cyprus in 1933 and ultimately resigned from the colonial government in 1959 on the question of the bad treatment and unacceptable interrogations at the detention camps.   After Independence he was offered the job of Administrator for the British bases and refused it.

His   mother’s family has a long history of seafaring and fighting the  Othoman Turks.   Indeed her grandfather had been fighting in the insurrection in Crete and came to Cyprus upon the failure of that campaign in 1868.

 

Andreas'es   connection with Kyrenia is mainly one of happy memories and some land property  he  is  going to develop  as  soon  as  Kyrenia  is free..  Many friends at the Junior School in Nicosia had Kyrenia roots like Lonias  and   Alex  Eftyvoulou.

 

Andreas'es love of the sea began at the age of nine when  he  builted  his first boat, a tin canoe made of a sheet of corrugated iron as its basic hull.   At the age of eleven  he constructed his first sailing dinghy and sewn  the sails from an ex-military parachute using his grandmothers’ Singer.   This was followed by several dinghies and ultimately his first cruising yacht, a folkboat.   Andreas'es   first professional delivery was thanks to Glafkos Cariolou  who recommended  him  for the  delivery  of  wooden  classic  boat (Tsalis)  from Rodos (now  VIKING   STEMELI).   There followed some years of charter work and some deliveries.    He  then discovered  his  real passion – racing.   This gives Andreas the supreme sailing experience and his interest increases year by year.

 

In the course of mucking about under sail he  have covered most of the Mediterranean,  Red Sea, some Northern European coasts and have done a delivery from Larnaca to Florida.A very dear wish is that he  will set sail for Cape Andreas, turn West and moor in a  the  beloved  free  port   of   Kyrenia.           

 

 

Περιεχόμενα

 

Ο  ΣΤΟΛΟΣ   ΣΚΑΦΩΝ   ΤΟΥ   ΤΜΗΜΑΤΟΣ   ΑΝΟΙΧΤΗΣ  ΘΑΛΑΣΣΑΣ

 

 

 

 

 

ΤΟ "ΘΕΤΙΣ" 

Ιστιομηχανοκίνητο GRP. Μήκος= 12.19 μέτρα, Πλάτος = 3.05 μέτρα, Βύθισμα= 1.52 μέτρα. 

Η ιστορία του "ΘΕΤΙΣ" είναι απλή και ανθρώπινη. Έχει κατασκευαστεί από τον ίδιο τον καπετάνιο του, τον καπετάν Νίκο Μιχαηλίδη (Διεύθυνση: Αρχαγγέλου Μιχαήλ αρ.6, Κερύνεια, Κύπρος) με την αμέριστη συμπαράσταση και διοικητική μέριμνα, της καπετάνισσας Ελενίτσας Μανούρη Μιχαηλίδη. Ο καπτάν Νίκος είναι άνθρωπος της θάλασσας, που η αγάπη και το μεράκι του για την θάλασσα και την πατρίδα του την Κερύνεια, τον έκαναν να ξεκινήσει να κτίζει μόνος του το καράβι, για να τον βοηθά να θυμάται που από 12 χρονών βοηθούσε τον πατέρα του τον
Καπετάν Χαραλάμπη με την "ΑΣΤΕΡΩ", οδηγώντας τις μαούνες στο λιμάνι της Κερύνειας για να ξεφορτώνει τα καράβια. Κανείς δεν περίμενε να ολοκληρώσει απο μόνος του τον άθλο αυτό. 

Το "ΘΕΤΙΣ" όμως ναυπηγήθηκε το 1990. Από τότε σαλπάρει στο Αιγαίο και στη Ανατολική Μεσόγειο με τον καπετάνιο του και πλήρωμα μερακλήδες Κερυνιώτες λάτρεις της θάλασσας και της περιπέτειας, όπως ο Άγης Σεργίου, ο Σωτήρης Παναγίδης, ο Κωστάκης Χατζησάββας, ο Μιχάλης ο Λαμπράκης, ο Παναγιώτης
Χατζηγεωργιόυ, ο Τάκης Χριστοδουλίδης, ο Άχος Αρότης, ο Βάσος Αβραάμ που αν και μη Κερυνιώτης αλλά Λυσιώτης ακολουθεί πιστά όλα τα δρομολόγια του "ΘΕΤΙΣ", και ο Μιχάλης Κακουλής μή Κερυνιώτης ο οποίος  όμως εχρίστει άξιος για πλήρωμα του Θέτις. Πιστοί προσκυνητές στο ακριτικό Καστελλόριζο το επισκέπτονται 2 φορές το χρόνο και αρκετά συχνά ταξιδεύουν στον Λίβανο και το Ισραήλ.

   

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEFELI

Καθαρόαιμο Κερυνειώτικο ιστιοπλοικό αφού σχεδιάστηκε και ναυπηγήθηκε απο τον ιδιοκτήτη του, Ανδρέα Σεκκίδη με την βοήθεια μερικών καλών φίλων (όπως τον Σολομή Σιαήλο, Ακη Χατζηγεωργίου, Μάμα Αριστοτέλους, Χριστάκη Ορθοδόξου και Ανδρέα Δημητρίου) και με την συμπαράσταση και μέριμνα της
συζύγου του Μαρούλλας και των παιδιών του Νατάσας και Στέφανου.
Ανήκει στην κατηγορία των ιστιοπλοικών κρουαζιέρας με ιδιαίτερη έμφαση και εφαρμογή ιδεών που εξυπηρετούν την ασφάλεια, την άνεση και την ανεξαρτησία τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους χώρους. Το σκάφος παρουσιάζει ξεχωριστή ευελιξία και αξιόλογη συμπεριφορά στην ανοικτή θάλασσα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ζηλεύουν ακόμη και τα σύγχρονα ιστιοπλοικά. 
Εχει μήκος 9 μέτρα ύψος ιστού 12 μέτρα απο την ίσαλο και ιστιοφορία 39 τετραγωνικά μέτρα. Διαθέτει πετρελαιομηχανή 43 ίππων.
Το NEFELI καθελκύσθηκε το 1992 και έχει λάβει μέρος απο τότε σε διάφορους ιστιοπλοικούς αγώνες στην Κύπρο και στο Ισραήλ. Αποκορύφωμα στις αγωνιστικές επιτυχίες του ήταν η Τρίτη θέση στους Διεθνείς αγώνες του 2000 στον κόλπο Λάρνακος, εις τα πλαίσια του Ιταλικού προγράμματος του Cino Ricci (Κυβερνήτης της Ιταλικής συμμετοχής για την κατάκτηση του AMERICA'S CUP) LA ROTTA DE LEVANTE , καθώς και την 1η θέση στην 3η Κατηγορία ισοζυγισμού Ε.Α.Θ στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας.Το σκάφος ταξιδεύει συνήθως τα καλοκαίρια, στα Ελληνικά νησιά και στον Λίβανο με πλήρωμα την καπετάνισσα 
Μαρούλλα Σεκκίδη και τους καλούς φίλους Μάρκο και Κούλα Δανιήλ.

 

Περιεχόμενα

 

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

 

 

 

 

 

 

 

Περιεχόμενα